Een nieuw jaar 2019

Om te beginnen allemaal een heel gezegend en gezond 2019. Het is alweer even geleden dat we iets geschreven hebben, maar er is veel gebeurd in die tijd. Dankbaar zijn we voor een geweldige doopdienst, altijd weer een feest, zowel op aarde als in de hemel. De kinderen en de tieners hebben genoten van een heerlijke chocolatada, paneton (een soort kerstbrood), chocolade en mooie cadeaus. Dankbaar zijn we voor de afsluiting van het schooljaar in Brazos Abiertos, de 5 jarigen hadden hun afsluiting (promocion) met diploma van de kleuterschool. Schitterende jurkjes en pakjes, erg mooi en leuk om te zien. Met de tieners hadden we een spetterend afsluitingsfeest met lekker eten en cadeautjes, mooi om te zien hoe ze genieten.

Kerst was ook weer een hele happening met vele optredens van de verschillende klassen. Geweldig om al die verschillende kleding te zien en hoe ze dansen voor Koning Jezus. Er was een mooie kerststal met Jozef en Maria en het kindje Jezus en het kerstverhaal werd verteld. En we zijn met kerst naar het strand geweest met een groep Venezolaanse vluchtelingen, leuk en ontspannend en samen gezellig gegeten. Kerstavond hebben we samen met de Nederlanders gevierd, wat erg gezellig was.

Jungle: Oud en nieuw hebben we gevierd op de basis van Jeugd met een Opdracht (JMEO) midden in de jungle bij Leticia (Colombia). Samen met een groep DTS (Discipelschaps Trainings School) studenten. Bijzonder om mee te maken op deze mooie plek, waar ze de onbereikte inheemse stammen vertellen over het evangelie van Jezus Christus. Goed om de andere basis van JMEO in Leticia ook te leren kennen en te zien wat ze allemaal doen aan evangelisatiewerk in de jungle. Gaaf om te zien hoeveel kerken er in deze omgeving al gesticht zijn, God werkt overal zelfs in het Amazone gebied. Tussendoor even naar Tabatinga (Brazilië) geweest om tickets voor de bootreis over de rivier de Amazone te kopen naar Iquitos. In Iquitos hadden we een Jucum Pacifico conferentie van een week met Jim Stier. Erg opbouwend en leerzaam; om samen met God het zendingswerk te doen met de kracht van de Heilige Geest en tijd te nemen voor ontspanning en in Gods nabijheid te zijn. Het was erg goed, ook om de andere familie van Jucum uit Ecuador, Colombia en Peru verder te leren kennen. Tijdens de conferentie is Erna 50 jaar geworden en dat hebben we gevierd met heerlijke taart, wat zijn we dankbaar voor deze mijlpaal. Daarna samen genoten van een paar dagen Iquitos waar het warm en regenachtig was. Willem was niet bang om een anaconda om zijn nek te leggen en Erna een klein tijgertje.

Gebedspunten: Bid voor kracht, wijsheid, gezondheid en de voorbereidingen voor ons verlof half april en voor het nieuwe schooljaar.

 

Reacties

reacties