De volgende stap…

Lieve familie, vrienden en belangstellenden,

We zijn inmiddels 2 maanden in Peru, na ons verlof in Nederland en zijn lekker bezig geweest met allerlei werkzaamheden binnen het project. In de tijd dat wij in Nederland waren, is er een grondige verbouwing geweest in het gebouw, waar ook ons appartament in zit. Tijdelijk verbleven we in een ander appartement en hebben weer moeten leven uit koffers, maar afgelopen week konden we terug naar ons oude, vernieuwde appartament! We hebben weer genoten van het lekkere Peruaanse eten en de bezoekjes bij families uit de sloppenwijk. Bijzonder was het om met een hele familie met 7 kinderen naar de medische post te gaan voor vaccinaties, tandarts- en dokters bezoek. Leuk om de familie wat beter te leren kennen en te genieten van hun humor.

Mocht je ons gemist hebben tijdens ons verlof dan kan je het filmpje op de volgende link terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=zrrrx4ug34Y

Afscheid Jordi & Ria Bosch en kinderen

Afscheid nemen is niet gemakkelijk en zeker niet nadat je ruim 12 jaar gediend hebt in de sloppenwijken van Lima, Peru. De oprichters van het project Brazos Abiertos zijn samen met hun kinderen weer teruggegaan naar Nederland om daar nieuwe stappen te zetten. We zijn dankbaar voor alles wat ze opgebouwd hebben en wij zullen verder gaan met  het project van Jeugd met een Opdracht, samen met nog 2 andere leiders. Met het hele team en de mensen uit de sloppenwijk hebben we een geweldig mooi boek gemaakt met allerlei herinneringen en anekdotes van de afgelopen 12 jaar. Jordi en Ria dank jullie wel voor het luisteren naar Gods stem en gehoorzaam te zijn geweest om dit mooie project te starten. Bidden jullie mee voor de nieuwe stappen die wij in Perú en zij in Nederland mogen zetten?

Getuigenis preek Erna: Afgelopen zondag heb ik de preek verzorgd in de kerk van Brazos Abiertos. Ik heb het o.a. gehad over intimiteit met God. Ben je een slaaf van God of een kind van God? En het karakter van God. Iedereen zat geboeid te luisteren en na afloop hebben 2 mensen hun hart aan Jezus gegeven. Eén van hen was een jonge vrouw, ze kwam halverwege de dienst binnen lopen. Ze had gedronken, maar werd erg geraakt en begon te huilen. Vervolgens viel ze in eens weg in een diepe slaap. Er was duidelijk een strijd om haar ziel gaande, maar na afloop van de dienst heeft ze haar hart aan Jezus gegeven. Veel mensen vertelden me na afloop, dat ze geraakt waren door mijn preek. Ik was zo dankbaar en bemoedigd, alle eer aan God! Bidden jullie mee voor de groei van de kerk? Dat velen een intieme relatie met God zullen krijgen.

De kerk groeit en elke woensdag bij de vrouwenclub worden er allerlei workshops gedaan, o.a. creativiteit en een naaiproject. Het evangelie wordt gedeeld en er wordt gebeden voor de vrouwen.

Nieuwbouw fase 3
Eind juli zijn we in geloof gestart met de nieuwbouw fase 3, de bouw verloopt voorspoedig en afgelopen zaterdag is het dak gestort. De fondswerving loopt ook goed, nog 60.000,- euro te gaan om deze fase 3 af te ronden. De volgende fase 4 zal de 2e verdieping zijn om het dak en de muren op de 7 lokalen te plaatsen en zal 150.000,- euro kosten. Dank je wel voor iedereen die heeft bijgedragen, God is trouw.

Wil jij ook meehelpen? Je kan een donatie overmaken op de rekening van de Stichting Shailoh nr. NL25ABNA0553527991 o.v.v. nieuwbouw fase 3. De giften zijn belasting aftrekbaar.
Bedankt alvast en deel dit geweldige project gerust met anderen. God leidt ons en het is Zijn project en Hij zal voorzien om de mensen te bereiken met het evangelie van Jezus Christus.

Onafhankelijkheidsdag

Elk jaar is het weer een groot feest om te vieren, dat Peru onafhankelijk is geworden. Elke klas van de school had wat voorbereid om te laten zien aan de ouders, vele dansjes en optredens werden gedaan door de kinderen. Daarnaast was er een wedstrijd wie het lekkerste eten had gemaakt en hoe alles werd gepresenteerd. Wij zaten in de jury en hebben genoten van al het lekkere eten wat ze klaar gemaakt hadden. Het zijn mooie feestdagen waar gezelligheid en samenzijn voorop staat.