De lente is begonnen

Lieve familie, vrienden en belangstellenden,

De lente is begonnen hier in Peru en het lijkt al zomer te zijn met temperaturen van boven de 25 graden en af en toe een regenbui, wat niet vaak voorkomt in de woestijnstad Lima. We hebben weer mooie en minder mooie dingen meegemaakt die je in deze weblog kan lezen. Het gaat goed met ons, we zijn lekker bezig met van alles en merken dat God voor ons uit gaat. Halverwege deze maand komt er voor het eerst een team uit Bunschoten-Spakenburg om te dienen in de sloppenwijken van Lima en in de jungle, we kijken er naar uit! Met de kerk hebben we de maand van de Bijbel afgesloten met een wandeling door de sloppenwijk, om de Goede Boodschap van Jezus te delen met de mensen. Gaaf om op deze manier te evangeliseren.

Begrafenis en bruiloft

Verdriet en feest ligt soms dicht bij elkaar. Een moeder van de kinderen van de school is overleden aan kanker en een broer en een vader van 1 van onze collega’s is overleden. Soms begrijpen we het niet, maar we mogen troost vinden bij onze Hemelse Vader, die er altijd voor ons is. Aan de andere kant was er ook feest omdat 1 van onze collega’s is getrouwd, waar we dankbaar voor mogen zijn.

Teambuilding

Met het team van Brazos Abiertos zijn we 2 dagen weg geweest om aan teambuilding te doen. In Santa Eulalia, in de bergen hebben we een goede tijd met elkaar gehad van aanbidding, krachtige toespraken, de DISC test, persoonlijke getuigenissen, sport en spel en lekker eten. Dankbaar om te zien dat God harten herstelt en relaties verstevigd worden.

Nieuwbouw fase 3 
We zijn ontzettend dankbaar dat het casco van fase 3 klaar is, dank jullie wel voor alle financiele hulp hierin. Inmiddels zijn de tralies geplaatst en de metalen deuren aan de buitenkant en zijn we begonnen om alles te schilderen.

Om fase 3 af te ronden is er nog 40.000,- euro nodig om de vloeren te leggen, binnendeuren en ramen te zetten, electriciteit en data aan te leggen en de verdere aankleding. Wil jij ook meehelpen met de laatste loodjes van fase 3? Je kan een donatie overmaken op de rekening van de Stichting Shailoh  NL25ABNA0553527991 o.v.v. nieuwbouw fase 3. De giften zijn belasting aftrekbaar, hartelijk bedankt. De volgende fase 4 (casco) zal de 2e verdieping zijn om het dak en de muren op de 7 lokalen te plaatsen en zal 150.000,- euro kosten, bid en help je mee?

Daarnaast is er ook een donatie binnen gekomen vanuit Peru om een gedeelte van het terrein te voorzien van kunstgras, waar we erg dankbaar voor zijn.

Evangelisatie met de school

In de maand september is het thema zending behandeld. De kinderen van de school hebben het in de praktijk gebracht, door te evangeliseren onder de werkers van de nieuwbouw, op een andere school en in de wijk. Zo mooi om te zien hoe de kinderen het geleerde in de praktijk brengen en voor andere kinderen en volwassenen te bidden. En zonder schaamte vertellen over Jezus, dat Hij stierf aan het kruis voor al onze verkeerde dingen en is opgestaan uit de dood.

 

Missietrip Pichanaqui

Vanuit de kerk Brazos Abiertos ben ik (Willem) meegeweest op missietrip naar de jungle in Pichanaqui. Gaaf om ook de inheemse stammen van de Ashaninka te bereiken met het evangelie. Door middel van sport en spel met de kinderen en tieners hebben we het evangelie gedeeld. Voor de volwassenen waren er verschillende samenkomsten en we hebben vele huisbezoeken kunnen doen.

Dankbaar om te zien hoe God het zendingswerk zegent en kinderen, tieners en volwassenen een keus voor Jezus maken. Bijzonder was een man die ook Willem heette en op dezelfde dag jarig was als onze trouwdag. Hij was afgedwaald van zijn geloof, maar werd krachtig aangeraakt door God en heeft opnieuw een keus gemaakt om Jezus te volgen.

Bid voor deze inheemse stammen van de Ashaninka en voor de andere stammen. Er zijn nog stammen die nog niet bereikt zijn met het evangelie diep in het oerwoud en er zijn ook stammen die doen aan kannibalisme.

Fancy Fair

De jaarlijkse Fancy Fair was weer een groot succes met lekker eten, vele spelletjes, springkussen, verkoop en een kampioenschap voetbal en volleybal. Leuk om te zien hoe alle ouders van de school meehelpen om deze dag tot een succes te maken. We zijn dankbaar voor de mooie opbrengst voor de school om een gedeelte van de boeken te kunnen betalen. God is goed.