Nieuwsbrief december 2023 nr. 59

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 048eedf3-62a9-4693-ba83-ab73d69bb9f6.png

Laat mij in de morgen uw liefde horen, in U stel ik mijn vertrouwen, wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar U. Psalm 143:8

Lieve familie, vrienden en belangstellenden,

Wat gaat de tijd toch snel, het jaar 2023 zit er bijna op en wat is er veel gebeurd dit jaar. Als we terugkijken zien we dat de liefde van Jezus sterk aanwezig was in ons leven en door al het zendingswerk heen. Het is zo belangrijk om dichtbij Jezus te blijven en op Hem te vertrouwen. God is goed en trouw.
In het voorjaar hebben we 2 geweldige teams gehad om bouwfase 2 af te ronden. Ons verlof in NL daarna was geweldig, vele nieuwe deuren gingen open en we werden rijk gezegend en konden vele getuigenissen delen. Het afscheid in juli van Jordi & Ria met hun kids viel ook niet mee, maar ook daar zien we de hand van God in. Een nieuw tijdperk met nieuwe leiders en nieuwe uitdagingen. In juli zijn we begonnen met bouwfase 3, het casco is klaar en de laatste loodjes worden gelegd wat betreft de afwerking. De 2 missietrips in het najaar naar de jungle waren super gaaf, om ook daar de liefde van Jezus te laten zien. Het Nederlandse team uit Spakenburg was een echte zegen voor Peru, samen een top tijd gehad in Lima en de jungle.Tussen door verschillende gevangenissen bezocht en de jaarlijkse Fancy Fair was ook een groot succes. 
Ondertussen gaan we de laatste weken in met vele afsluitingen, bezoekjes en chocolatadas om de kinderen te zegenen met chocolade, kerstbrood en een cadeautje.
We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen, de vele gebeden, giften en hulp op wat voor manier dan ook. We zijn echt dankbaar dat we met elkaar dit mooie zendingswerk mogen doen.
We kijken er naar uit wat God gaat doen in 2024!

Proclamatie
Dankbaar om samen met een groep Nederlanders in het centrum van Lima, bijbelteksten te proclameren en samen te zingen tot eer van God. En een bord achter te laten met de tekst uit Psalm 96:10 waar staat “zegt onder de volken de Heer is Koning. Het idee is om in elke hoofdstad van een land ter wereld dit te proclameren. Zie ook www.opdebres.org

Jmeo (Jeugd met een Opdracht)
Binnen Jmeo zijn er verschillende bedieningen en 1 daarvan is KingsKids. Een team uit Colombia kwam naar Peru om een conferentie van 5 dagen te hebben met zendelingen uit Peru om te vertellen wat KingsKids is en hoe dit verder te ontwikkelen in Peru. Het was een gezegende en leerzame tijd. Daarnaast hebben we op een andere meeting met vele voorgangers kunnen vertellen over Jeugd met een Opdracht en alle trainingen die er mogelijk zijn. Vanaf volgend jaar willen we ons gaan voorbereiden om een DTS (Discipelschaps Training School) te gaan geven in Lima, Peru. Wordt vervolgd…

Kunstgrasveld
Een aantal moeders van een school in Lima hebben met elkaar geld ingezameld om dit project te realiseren. Een mooi veld met overkapping en tekeningen op de muren van de kinderen. Dagelijks wordt er gebruikt van gemaakt en het is een zegen voor velen.

Diploma uitreiking
In Peru is het gebruikelijk dat de 5 jarigen hun diploma uitreiking hebben en hun feestje met lekker eten. Groep 8 van de basisschool heeft ook hun diploma uitreiking gehad en zullen volgend jaar naar de middelbare school gaan. Veel kinderen hebben 9 jaar op school gezeten bij Brazos Abiertos en zwaaien af met een goede basis van het christelijk onderwijs. Het is mooi om de vruchten nu al te zien bij de groep tieners die op zaterdag en zondag naar de kerk komen.

Missietrip NL, Spakenburg – Peru
Wat hebben we een geweldige tijd gehad met elkaar. Lekkere satesaus van Wijco, Hollandse kaas en een warmgerookte zalm en nog meer lekkere dingen, wat een zegen. Met elkaar hebben we een geweldige aanbiddingsdienst gehad waar we voor vele mensen mochten bidden voor lichamelijke of innerlijke genezing. Het uitspelen van de verloren zoon en het verloren schaap was mooi om te doen en de kinderen en tieners werden geraakt hierdoor.
De tijd in de jungle in het noorden van Peru in Naranjal was onvergetelijk. Na een binnenlandse vlucht van 1,5 uur, een taxirit van 4 uur en een boottocht van 7 uur kwamen we aan op onze bestemming. Midden in de jungle aan de amazone rivier, een dorpje waar ongeveer 700 mensen wonen. We hebben een conferentie van 3 dagen gehad waarbij velen hun hart aan Jezus gaven en een aantal lieten zich dopen in de rivier. Bijzonder was een jonge vrouw die al 5 jaar niet meer kon lopen, die hebben we opgehaald met een rolstoel. We hebben met haar gebeden en gelopen met haar. We geloven dat God haar volledig gaat genezen, mooi om de verandering in haar gezicht te zien. Ook hebben we vele voedselpakketten uitgedeeld, leiders getraind met geestelijk voedsel, gesport, getuigenissen gedeeld en het dorp enorm gezegend. Wat een fantastische tijd met het team uit Spakenburg!

Nieuwbouw fase 4 en eindejaarsgift
Dankzij een hele mooie gift kunnen we bouwfase 3 afronden en is er al een bodem gelegd voor fase 4, God is zo goed en zegent rijkelijk.
Dank je wel voor alle betrokkenheid en de giften.
Als we terugkijken naar de afgelopen 3 fases van de nieuwbouw waarin God voorzag in 500.000,- euro kunnen we alleen maar dankbaar zijn. Het is Zijn plan en Hij zal verder voorzien. De totale oppervlakte is 1200m2 en de nieuwbouw bestaat uit meerdere verdiepingen.

De volgende fase 4 (casco) zal de 2e verdieping zijn om het dak en de muren op de 7 lokalen te plaatsen en zal 150.000,- euro kosten. Om alles te schilderen, vloeren te leggen, deuren en ramen te zetten, electriciteit en data aan te leggen en de verdere aankleding is nog eens 150.000,- euro nodig, bid en help je mee?

Je kan een donatie of je eindejaarsgift overmaken op de rekening van de Stichting Shailoh  NL25ABNA0553527991 o.v.v. nieuwbouw fase 4. Of scan de QR code hieronder. De giften zijn belasting aftrekbaar, hartelijk bedankt.

Bedrijven
Per 1 januari 2024 kunnen bedrijven giften niet meer aftrekken van de winst, maar wel als sponsoring, mits daar iets tegenover staat.
Wil jij met jouw bedrijf het zendingswerk in Peru sponsoren, dan zorgen wij ervoor dat jullie logo met link naar jullie website op de website www.brazosabiertos.net komt te staan en fysiek op een bord bij het project Brazos Abiertos in Lima, Peru.
Dit zijn de mogelijkheden om te sponsoren:

  1. Brons        50 euro per maand,     600 euro per jaar
  2. Zilver       100 euro per maand,   1200 euro per jaar
  3. Goud       250 euro per maand,   3000 euro per jaar
  4. Platina     500 euro per maand,   6000 euro per jaar
  5. Diamant 1000 euro per maand, 12000 euro per jaar.

Bid ervoor en laat ons weten waar je voorkeur naar uit gaat, alvast hartelijk bedankt om mee te zaaien in Gods koninkrijk.

Stichting Shailoh
Stichting Shailoh is de fondsenwervende organisatie voor de Peruaanse stichting Brazos Abiertos in Lima, Peru.
Het bestuur is op zoek naar een algemeen bestuurslid en iemand die mee wil helpen om fondsen te werven voor de Stichting Shailoh.
Ben jij diegene met deze talenten en gaven, stuur ons een berichtje…
Meer informatie op de website www.shailoh.org en op de website www.brazosabiertos.net

Gebedspunten 
Dank voor alle ondersteuning voor het zendingswerk..
Dank voor bescherming, gezondheid, wijsheid en kracht.
Dank voor alle giften voor de nieuwbouw fase 3.
Bid voor de fondswerving van nieuwbouwfase 4.
Bid voor nieuwe sponsors voor de kinderen.
Bid dat velen Jezus leren kennen en discipelen worden.