Nieuwsbrief februari 2022 nr. 48

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 048eedf3-62a9-4693-ba83-ab73d69bb9f6.png

Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, 
Zijn verbond maakt Hij hun bekend. Psalm 25:14 (HSV)

Lieve familie, vrienden en belangstellenden,  

Het gaat goed met ons. We zijn inmiddels alweer bijna een maand in het noorden van Mexico aan de grens met de Verenigde Staten in de stad Juarez. We zijn op de basis van Jeugd met een Opdracht, die El Paso Juarez heet. Op de basis is ook een weeshuis, waar op dit moment 19 kinderen zijn onder gebracht. We zijn een praktische Bijbelschool aan het doen om verder te groeien in ons geloof en kennis en om in de toekomst zelf ook deze praktische Bijbelschool te kunnen geven in Peru. We voelen ons thuis in de woestijn van Mexico, het is droog, dor en kaal met overdag temperaturen van rond de 20 graden en ’s nachts rond de 5 graden, maar dat wisselt soms heel sterk. We hebben een eigen huisje op het terrein, wat heel fijn is.
DTS (Discipelschap Training School)
De praktische Bijbelschool (Spaans/Engels) die we doen is een crossroads DTS. Een Crossroads DTS is voor verschillende leeftijden, meestal wat ouderen. We zijn met 6 studenten en 5 stafleden en vormen een mooie gemixte groep. 3 Amerikanen, 1 Mexicaan en 2 Hollanders en de staf zijn 4 Mexicanen en een Amerikaan. Een DTS bestaat uit 3 maanden theorie en daarna 2 maanden outreach (uitreiken). De eerste weken hebben we het gehad over het overzicht van de Bijbel, de natuur en het karakter van God en over het verstaan van Gods stem. Mooie onderwerpen met veel informatie, maar heel leerzaam en soms ook verfrissend. Daarnaast praktische oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen, vooral het hoe te kunnen verstaan van Gods stem sprak ons aan.
Tijdens deze les mochten we bidden voor de lerares, die last had van versleten knieën en pijn in haar rug en nek had. De lerares voelde verandering en ontving genezing, alle eer aan God!!!!!!!
De kosten van de theorie fase van de DTS zijn 4750,- dollar, daarnaast komen nog de kosten voor de outreach. Wil jij ons meehelpen met de kosten, laat het ons weten. Alvast hartelijk bedankt.
Praktisch werk en uitreiken
Van maandag tot vrijdag zitten we elke dag in de klas en daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om uit te reiken in de stad en op de basis van YWAM zelf. Zo zijn we met een aantal teams de wijk ingegaan om voedselpakketten uit te delen, het evangelie te brengen en te bidden met de mensen. Dankbaar om te zien hoe de mensen geraakt werden door de liefde van Jezus. Op de basis zelf helpen we mee met koken, opruimen en de afwas doen. Bij het weeshuis zijn ook verschillende mogelijkheden om met de kinderen op te trekken, te spelen of te voetballen met ze. 
De eerste weken was er ook een geweldig DTS team (25) uit Wylie, Texas op de basis die op outreach waren. Gaaf om dit team aan het werk te zien in Gods koninkrijk.
Brazos Abiertos
In Peru gaat het zendingswerk ook gewoon door. Afgelopen week was de vakantie bijbelweek en die was fantastisch. Iedere dag kwamen er vele kinderen en tieners naar de programma’s en hebben ze de liefde van Jezus kunnen proeven en voelen. De huisgroepen en de bidstonden zijn weer begonnen en binnenkort volgt de rest van de ministries. De school is in voorbereiding om na 2 jaar weer les te geven in de klas in plaats van het thuisonderwijs. We zijn dankbaar voor alles wat God aan het doen is.
Gebedspunten 
Bid voor bescherming, gezondheid, wijsheid en kracht.
Bid voor de ondersteuning van het zendingswerk.
Bid voor een goede tijd op de DTS in Mexico.
Bid voor de plek voor de outreach waar God ons wil hebben.
Bid voor het zendingswerk in Peru.